Karamellpopcorn med havsalt

Karamellpopcorn er supert snacks til filmkveld i helgen! Popcornet er dekket med hjemmelaget karamell og drysset med havsalt. Det gir knasende godt popcorn med kombinasjonen av søtt og salt.
- Oppskrift Thea Bolstad
Karamellpopcorn med havsalt
Stemmer: (10stemmer)

Ingredienser

    Karamellpopcorn:

    • • 100 g ferdig poppet popcorn (1 pose mikropopcorn)
    • • 180 g smør
    • • 180 g brunt sukker fra Dansukker
    • • 120 g lys sirup fra Dansukker
    • • 1/2 ts natron
    • • 1 ts vaniljeekstrakt
    • • havsalt

    Utstyr:

    • • tykkbunnet kjele
    • • sukkertermometer

    Begynn med å poppe popcorn og legg utover et stekebrett dekket med bakepapir. Fjern de upoppede kornene.

    Sett ovnen på 170 grader.

    Ha smør, brunt sukker og sirup i en tykkbunnet kjele. Varm opp på middels varme til 135 grader. Bruk et sukkertermometer til å følge med på varmen. Når karamellen når 135 grader, ta kjelen bort fra platen. Rør deretter inn natron og vaniljeekstrakt. Da endrer karamellen litt farge og blir lysere.

    Hell deretter karamellen over popcornet og bruk to skjeer til å dekke karamellen rundt popcornet. Det gjør ikke noe om ikke alt er dekket, for nå skal det inn i ovnen.

    Stek i ovnen ved 170 grader i 10-12 minutter. Når det har vært i ovnen er det mye enklere å dekke popcornet med karamellen. Jeg bruker 2 skjeer til å snu og vende popcornet til det er dekket. Strø deretter over havsalt.

    La karamellpopcornet stå på kjøkkenbenken å stivne. Brekk deretter popcornet fra hverandre og det er klart til servering. Oppbevar i tett boks.