Ingredienser
3 3/4 dl hvetemel
1/2 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
1 ts vaniljesukker
150 g smør eller margarin, romtemperert
1 ts pepperkakekrydder
Fyll
3 dl kremfløte
175 g smør eller margarin
2 dl Dansukker Demerarasukker
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
Revet skall av økologisk appelsin
1 ss ferskpresset appelsinjuice
Pynt
200 g melkesjokolade
Instruktioner
Arbeid sammen ingrediensene til deigen, og trykk den ut i en lett smurt form, 18 x 25 cm. Stek midt i ovnen ved 175 °C i ca. 15-20 minutter.
Vask appelsinen grundig, og riv skallet fint. Bland alle ingrediensene til fyllet i en kasserolle, og la det koke i ca. 20-30 minutter. Bruk et termometer og mål til 120 °C eller lag en testkule for å se at karamellen er passe fast. Hell karamellen over bunnen. Sett i kjøleskap for at kaken skal stivne.
Smelt sjokoladen over vannbad. Smør sjokoladen over karamellen. Oppbevares kjølig. Skjæres i ruter ved servering.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?
Fredagskos
Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke. Vi har oppskriften på en alle tiders koselig kveld!
Bakst i langpanne
Å bake i langpanne er både enkelt og praktisk, og fremfor alt blir det jo så mye om gangen. Perfekt hvis du skal ha selskap eller ha med kaffemat på jobben.
Varmer godt på kalde dager
Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.
Pannekaker
Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør.
Sitrusmarmelader
Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter.
Deilig sjokolade
Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.