Karamellsaus

1 glass 20 minutter
Karamellsaus er enkelt å lage og smaker himmelsk. Gjør din egen vri ved å tilsette tyrkisk pepper, polkagriser eller annet du liker. Server til is, kaker eller desserter.
Karamellsaus
(0)

  • 2 dl Dansukker Demerarasukker
  • 3 ss Dansukker Lys Sirup
  • 30 g smør
  • 2 dl kremfløte

Valgfri smakstilsetning

  • 50 g knuste tyrkisk pepper-drops
  • 50 g knuste polkagriser

Bland rørsukker, sirup og smør i en tykkbunnet kasserolle. La koke i ca. 2 minutter til blandingen begynner å karamellisere seg eller tykne litt.

Hell i fløten litt etter litt (vær forsiktig så det ikke skvetter), og tilsett ønsket smakstilsetning.

Kok videre i ca. 4 minutter. Hell over på varme, rene glass.