Kardemommekringler

35 stk.
Kardemommekringler
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

75 gjær for søte deiger
100 g smør eller margarin
5 dl melk
1 dl Dansukker Sukker
1 dl Dansukker Lys Sirup
1/2 ts salt
1 ss kardemomme
1 ts vaniljesukker
1 egg
ca. 15 dl hvetemel
100 g mykt smør eller margarin

Pensling
melk

Smuldre gjæren i en skål. Smelt matfettet. Tilsett melken og varm til 37 °C. Hell de flytende ingrediensene over gjæren og rør til den er oppløst. Tilsett sukker, sirup, salt, kardemomme og vaniljesukker. Rør i egget. Arbeid inn det meste av melet. La heve under klede i 30 minutter. Arbeid inn 100 g mykt matfett. Legg deigen på melet bakebord og arbeid den kraftig. Del deigen i 35 emner som formes til kringler. Legg på plate med bakepapir og la heve i 30 minutter. Stekes midt i ovnen ved 225 °C i 10-12 minutter. Pensle med melk så snart de er tatt ut av ovnen. Avkjøl på rist.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker