Karvekranser

24 stk.
Karvekranser
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

50 g gjær for søte deiger
100 g margarin
5 dl vann
½ dl Dansukker Mørk Sirup
1 ts salt
1 dl sesamfrø
1 dl knust bokhvete
3 dl revet gulost
1 ss malt karve
5 dl siktet rugmel
ca. 8 dl hvetemel

Pensling
1 egg
hel karve
flaksalt

Smuldre gjæren i en bolle. Smelt margarin i en kjele, tilsett vannet og varm opp til fingervarmt (37 grader). Hell deigvæsken over gjæren, og rør til den har løst seg opp. Tilsett sirup, salt, sesamfrø, bokhvete, ost og karve. Arbeid deretter inn melet til deigen slipper bollens kanter. Dekk til og la den heve i 30 minutter.

Ta deigen over på et melet bakebord, og arbeid den smidig. Del deigen i to like store biter som formes til lengder. Skjær hver lengde i 12 biter og rull hver bit til en lengde på ca. 60 cm. Brett hver lengde dobbel og tvinn den før den formes til en krans. Legg kransene på en stekeplate med bakepapir. La dem heve i 30 minutter.

Pensle kransene med sammenvispet egg og strø på karve og flaksalt. Stek dem midt i ovnen ved 250 grader i ca. 10 minutter. Avkjøl dem på rist under et bakeklede.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker