Kimchi, kålsalat

Kimchi, kålsalat
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

900 g salatkål
3 ss salt
1 purre i tynne skiver
4 revne eller pressede hvitløksbåter
2 ss eddik
1 ss Sukker
2 ss Lys Sirup tilsatt 1 ts revet ingefær
1 ss rød chili

Skjær salatkålen i fire deler på langs. Skjær deretter hver del i 5 cm brede strimler.

Hell 1 1/2 liter vann i en stor bolle og tilsett 3 ss salt. Rør til saltet er oppløst. Tilsett salatkålen. Legg over en tallerken slik at salatkålen holder seg under vannet. La stå i 12 timer. Hell av vannet. Bland i de øvrige ingrediensene. Legg alt i en glasskrukke med lokk og la stå i romtemperatur i 2 dager. Press ned grønnsakene hver dag slik at de holder seg under væskenivå. Kimchin har nå fått en sterk og syrlig smak. Holdbar i kjøleskap i minst 1 måned.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker