Kjempesolpinne med hjemmelaget solbærsyltetøy

Disse lekre kjempesolpinnene er laget med hjemmelaget solbærsyltetøy og dyppet i god mørk sjokolade.
- Oppskrift Nanna Broe
Kjempesolpinne med hjemmelaget solbærsyltetøy
Stemmer: (9stemmer)

Ingredienser

    Solbærsyltetøy

    • 50 g solbær
    • 50 g Dansukker Syltesukker
    • Saft fra 1 lime

    Ismasse

    • 4 pasteuriserte eggeplommer
    • 90 g sukker
    • 2 ts vaniljepasta
    • 3 dl helmelk
    • 1,5 dl kremfløte (piskes og vendes inn i den kalde blandingen)

    Sjokolade

    • 200 g mørk sjokolade
    • 100 g melkesjokolade
    • 50 g hvit sjokolade

    Solbærsyltetøy
    1.    Ha solbær, syltesukker og limesaft i en kasserolle
    2.    Kok syltetøyet i 20–30 minutter til sukkeret har løst seg opp og bærene er myke
    3.    Hell kokende vann i syltetøyglassene
    4.    Hell syltetøyet over i de rene glassene, og kjøl av før det skal brukes i isen og formene

    Ismasse
    1.    Til ismassen vispes en luftig eggedosis av eggeplommer, sukker og vaniljepasta
    2.    Varm opp helmelken imens
    3.    Når eggedosisen er lys og luftig og melken varm, helles melken i eggedosisen under visping
    4.    Visp til eggedosisen og helmelken er blandet
    5.    Ha blandingen tilbake i kasserollen, og varm den opp under konstant visping til temperaturen er 86 grader og den har tyknet litt (mål temperaturen løpende for å holde oversikten)
    6.    Ha den tykke, men likevel flytende ismassen i en beholder, og la den kjøles helt av (ev. over natten i kjøleskap)
    7.    Etter avkjøling vispes fløten til lett flytende krem
    8.    Kremen vendes inn i ismassen
    9.    Når krem og ismasse er blandet, vendes jordbærgrøten inn
    10.  Ha den ferdige ismassen i ismaskinen, og la den fryse til den er tykk og luftig (min tok ca. 40 minutter)

    Montering av ismasse og solbærsyltetøy
    1.    Ha ismassen i isformer av silikon
    2.    Ha 1 ts solbærsyltetøy i ismassen, og rør den litt rundt (swirls)
    3.    Bank isformen lett i bordet, slik at du får færrest mulig lufthull
    4.    Stikk en ispinne i formen
    5.    Sett isformen i fryseren i 3–4 timer til isene har satt seg helt

    Sjolokadeovertrekk
    1.    Smelt de tre sjokoladetypene, og bland dem skiftevis, slik at du får et lett stripet mønster
    2.    Ta isen ut av silikonformen, og dypp den i sjokoladen
    3.    Plasser isene på bakepapir til sjokoladen har satt seg, og legg den deretter tilbake i fryseren
    4.    Gjenta med resten