Kokoslengde

ca. 30 stk. ca 40 min.
Småkaker er obligatorisk til jul, og disse kokoslengdene er et deilig og søtt alternativ. Du kan dessuten lage glasuren med ulike smakstilsetninger.
Kokoslengde
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

  • 1 1/2 dl hvetemel
  • 3/4 dl Dansukker Finkornet Sukker
  • 1 1/2 dl kokos
  • 100 g smør, romtemperert
  • 1/2 ts hjortesalt
  • Ev. 50 g sjokoladeknapper

Glasur

  • 2 1/2 dl Dansukker Melis

Smaksalternativ

  • 1 1/2 ss limesaft + skallet av 1 lime
  • 1 1/2 ss saft fra bringebær
  • 1 1/2 ss saft fra appelsin + skallet fra 1/2 appelsin

Sett ovnen på 200 °C.

Bland alle ingrediensene i en bolle. Rør sammen for hånd.

Del deigen i to deler som du ruller ut til stenger. Legg stengene på en plate med bakepapir, med mellomrom.

Trykk ut deigen til ca. 4–5 cm bredde. Stek kakene i nedre delen av ovnen i ca. 10 minutter.

Imens lager du glasuren i ønsket smak. Rør sammen ingrediensene til en jevn blanding.

Smør et jevnt lag glasur midt på kakene og skjær lengdene med kniv. Tørk kniven mellom hver gang.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker