Kryddersild

Kryddersild
Stemmer: (1 stemmer)

Ingredienser

2 kg fersk sild

Lake:
4 dl eddik 7 %
5 dl vann

Krydderblanding:
1 dl salt
3 dl Dansukker Melis
2 gule løk i skiver
1 ss knuste krydderpepperkorn
1 ss knuste hvitpepperkorn
5 smuldrede laurbærblad
1 ss malt ingefær
½ ss malt kryddernellik

Rens og skyll silden, men la ryggbenet være igjen. Legg sildene oppå hverandre i en passe stor plastboks. Bland sammen ingrediensene til laken, og hell den over silden. La stå kaldt 1 døgn. Ta opp silden, og la den renne av. Gjør klar krydderblandingen, og legg lagvis med silden i en krukke. Legg press på, og sett kryddersilden kaldt 5–6 døgn for å modnes. Server på smørbrød eller med kokte poteter.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker