Krydret eple- og valnøttkake

Krydret eple- og valnøttkake
(9)

  • 3 syrlige epler i terninger
  • 3 dl Dansukker Lys Sirup
  • 3 egg
  • 2 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 1/2 dl solsikkeolje
  • 6 1/2 dl hvetemel
  • 1 1/2 ts bakepulver
  • 1 1/2 ts natron
  • 1 ss malt kanel
  • 1 ts malt kardemomme
  • 1/2 ts malt ingefær
  • 1/2 ts flaksalt
  • 2 dl hakkede valnøtter

Glasur

  • 2 1/2 dl Dansukker Melis
  • 4 ss kremfløte
  • 1 dl kremost
  • 2 ts vaniljesukker
  • 3 ss vann (ev. mer etter behov)

Sett ovnen på 175 °C, og smør en 2-liters rund kakeform.
Rør sammen epleterninger, sirup, egg, muscovadorørsukker, vaniljesukker og olje i en stor bolle.
Bland de tørre ingrediensene i en annen bolle, og rør deretter dette inn i epleblandingen, litt om gangen, til det blir en jevn røre. Tilsett valnøttene.
Hell røren i formen, og stek kaken midt i ovnen i 55–60 minutter. Ta kaken ut og avkjøl.
Til glasuren blandes alle ingrediensene jevnt i en kjøkkenmaskin. Tilsett eventuelt mer vann hvis glasuren blir for tykk.
Spre over kaken og la stivne i kjøleskapet i minst 20 minutter før servering.