Lakseruller med sherryyakisaus

8 porsjoner
Lakseruller med sherryyakisaus
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

16 skiver kaldrøykt laks
2 pastinakker
4 avokadoer
saften av 2 sitroner
1 ss Dansukker Mørk sirup
4 ss olivenolje

Saus
1 dl soya
½ dl sherry
1 ss Dansukker Demerarasukker
1 revet eller finhakket hvitløksfedd

Pynt
salatblader
sitronbåter

Bland ingrediensene til sausen og la stå en times tid i romtemperatur. Rør av og til slik at demerarasukkeret løser seg ordentlig opp.

Sett ovnen på 225°. Skrell pastinakkene og skjær dem i staver, noen millimeter tykke. Legg stavene i en plastpose og hell over sitron, olje og sirupen. Knytt posen og rist slik at de dekkes av oljeblandingen. Legg stavene i en ildfast form og sett i ovnen i ca. 8−10 min.

Del avokadoene i to, fjern kjernene og grav ut fruktkjøttet. Mos kjøttet sammen med saften av sitronene. Bre lakseskivene ut på et skjærebrett. Legg en klatt avokadomasse og et par pastinakkstaver på hver skive. Rull sammen lakseskivene. Legg noen salatblader på hver asjett og legg lakserullene oppå disse. Pynt med sitron. Server sherryyakisausen til.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker