Lammefilet med blomkåls- og brokkolitopper, fylte poteter og timiansjy

10 porsjoner
Lammefilet med blomkåls- og brokkolitopper, fylte poteter og timiansjy
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

1 ½ kg lammefilet
Salt, pepper
Smør, margarin eller olje til steking

Sjy
3 gule løk i båter
3 gulrøtter i biter
Smør, margarin eller olje
5 dl rødvin
1 dl Dansukker Lys Sirup
2 dl kalvefond
2 laurbærblader
5 kvister timian
25 g mørk sjokolade 70 %
2 ts potetmel
Salt, pepper

Brun lammefileten i matfett. Gni inn salt og pepper. Legg kjøttet i en ildfast form, og stek ferdig ved 150 °C i ca. 20 minutter. Den indre temperaturen bør være 60-65 °C. La hvile i 5 minutter før kjøttet skjæres i skiver.

Fres løk og gulrøtter til sausen i matfett i en kasserolle. Tilsett vin, sirup, fond og krydder, og la småkoke i 10 minutter. Tilsett sjokoladen og rør til den er smeltet. Jevn med potetmel rørt ut i litt vann. Smak til og tilsett eventuelt mer salt og pepper. Sil sausen over i et sausenebb og server.

Skjær lammefileten i skiver, og server kjøttet med grønnsakstoppene, sjyen og de fylte potetene.

Blomkålstopper

10 stk.

1 kg blomkål
2 dl kremfløte
100 dl revet sterk ost (f.eks. cheddar)
1 ts Dansukker Lys Sirup
Salt, hvit pepper

Skyll blomkålen og del hodet i buketter. Kok disse knapt møre i lettsaltet vann.

Hell av vannet. Miks eller finkutt blomkålen med stavmikser. Tilsett fløte, ost og sirup, og bland godt. Smak til med salt og pepper. Sett eller sprøyt ut topper på tallerkenene eller serveringsfatet. Server umiddelbart.

Brokkolitopper

10 stk.

1 kg frossen brokkoli
2 dl kremfløte
100 g revet mozzarella
1 ts Dansukker Lys Sirup
2 revne hvitløksfedd
Salt, pepper

Kok opp brokkolien i lettsaltet vann. Hell av vannet. Miks eller finkutt brokkolien med stavmikser. Tilsett fløte, ost, sirup og hvitløk, og bland godt. Smak til med salt og pepper.

Sett eller sprøyt ut topper på tallerkenene eller serveringsfatet. Server umiddelbart.

Fylte poteter

10 porsjoner

20 små poteter
5–600 g bacon i terninger
2 ½ dl gul løk i terninger
2 dl hakket persille
200 dl revet sterk ost (f.eks. cheddar)
1 ts Dansukker Brun Farin
½ ts sort pepper
1 ts chilipulver
1 dl hvetemel
2 egg
100 g strøkavring
Olje

Kok potetene med skallet på. I mens stekes bacon og løk. Skrell potetene og del dem i to. Grav ut innmaten med en teskje, og mos eller hakk dette fint. Bland potetmassen med bacon, løk, persille, ost, brunt sukker og krydder. Fyll de halve potetene med blandningen, og sett dem sammen igjen slik at det blir en hel potet. Dypp potetene i hvetemel, deretter i sammenvispet egg og til slutt i strøkavring. Fritér potetene i olje til de er gylne.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker