Lammemørbrad med sitrondampede grønnsaker

4 personer
Lammemørbrad med sitrondampede grønnsaker
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

500 g lammemørbrad
1–2 fennikler
1–2 squash
Et par kvister frisk timian
Et par kvister frisk rosmarin
2 fedd hakket hvitløk
1 rødløk
1 1/2 ss Demerarasukker
Saften av 1 sitron eller lime
Salt, pepper og olje

Sett ovnen på 150 ºc.

Fennikelen skjæres i 1 cm tykke skiver fra topp til bunn. Squashen skjæres i 3 cm tykke skiver. Rødløken skjæres i båter.

Legg grønnsakene i en ildfast form. Ha over timian, rosmarin, hvitløk, sukker og sitronsaft. Dekk fatet med aluminiumsfolie og sett det i ovnen i 30–40 minutter, til grønnsakene er møre.

Krydre mørbraden med salt og pepper og brun den på en varm panne med litt olje. Legg den i en ildfast form og stek den i ovnen på 150ºc i ca 15–20 minutter. Mørbraden skal deretter hvile ca 10 minutter.

Til retten serverer du f.eks. Relish med mango og papaya.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker