Langpannekaker

ca. 40 stk.
Langpannekaker
Stemmer: (38stemmer)

Ingredienser

2 dl flytende margarin
2 dl vann
5 egg
4 dl Dansukker Sukker eller Dansukker Demerarasukker eller Dansukker Brun Farin
4 1/2 dl hvetemel
3 ts bakepulver
Smør/margarin til formen
Dansukker Demerarasukker til formen

Forslag til smakstilsetning
• 2 ts vaniljesukker
• 2 ss kakao
• 1 g safran
• ca 400 g bær eller fersk frukt i biter
• ca 250 g rosiner eller annen tørket frukt
• 100 g revne gulrøtter + 200 g avrent knust ananas + 50 g valnøtter
• 300 g revet squash + revet skall av 1 ubehandlet lime

Forslag til pynt
• Dansukker Melis utrørt i litt vann
• 200 g philadelphia-ost naturell + 2 1/2 dl Dansukker Melis + revet skall av 1 ubehandlet sitron
• 3 dl Dansukker Melis + 1 ss kakao + 1/2 dl kaffe + 50 g smeltet smør/margarin, strø på kokosmasse

Smør en form, ca 30 x 40 cm, og strø på demerarasukkeret. Visp egg og sukker til luftig eggedosis. Rør i margarin og vann. Bland de tørre ingrediensene og vend ned i røren. Tilsett ønsket smakstilsetning. Hell opp i formen og stek midt i ovnen ved 175 °C i 25-40 minutter. Hvelv kaken. Pynt kaken etter ønske.

Tips
Lag en dansk drømmekake ved å steke kaken i 20 minutter. Legg deretter på en glasur som er laget av 125 g smør, 100 g kokosmasse, 2 1/2 dl Dansukker Sukker og 1/2 dl melk. Stek den deretter i 5 minutter på 225 °C.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker