Lettbakt bærkake i langpanne

ca. 30 biter
Lettbakt bærkake i langpanne
Stemmer: (10stemmer)

Ingredienser

  • 4 egg
  • 6 dl Dansukker Demerarasukker
  • 4 1/2 dl hvetemel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 ts bakepulver
  • 10 dl bær, f.eks bringebær, blåbær, rips eller bjørnebær
  • 200 g kaldt smør

Pynt

  • Dansukker Melis

Visp eggedosis av egg og sukker. Bland hvetemel, vaniljesukker og bakepulver og vend det ned i eggedosisen. Hell deigen i en smurt og strødd langpanne, 30 x 40 cm, og strø over bærene. Høvle smøret med ostehøvel og legg oppå bærene. Stek midt i ovnen ved 175 grader i ca. 45 minutter. Avkjøl kaken. Skjær den i ruter. Dryss litt melis over rett før servering.

Kaken kan også serveres som dessert med litt pisket kremfløte til.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker