Lettvint marengskake

8 porsjoner
Lettvint marengskake
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

6 eggehviter
4 dl Dansukker Sukker
1 ss vaniljesukker
1 ts bakepulver
1 krm salt
smør eller margarin til formen
strøkavring eller semulegryn til formen
 

Pynt
50 g hvit sjokolade
3 dl kremfløte
konserverte mandariner, ferskener eller aprikoser

Sett ovnen på 225 °C. Visp eggehvitene stive. Bland sammen de andre ingrediensene, og tilsett eggehvitene under kontinuerlig visping. Hell røren i en smurt og strødd springform. Sett formen i ovnen, og slå av varmen. La stå til kaken er helt avkjølt. Ta kaken ut av formen. Smelt sjokoladen over vannbad, og pensle den over kaken. Pisk fløten stiv, og klatt eller sprøyt den ut på kaken. Pynt med konservert frukt.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker