Lime- og gløggcurd

1 glass 30 minutter
Våre curds er midt i blinken både til yoghurt, iskrem og pannekaker. Lime- og gløggcurd gjør seg supert som sursøtt innslag på dessertbordet i jula.
Lime- og gløggcurd
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

  • Saften av 3 lime (ca. 1 dl)
  • 2 eggeplommer
  • 1 egg
  • 4 dl Dansukker Syltesukker
  • 1 dl hvitvinsgløgg
  • 100 g smør, romtemperert

Press saften ut av limen, hell saften i en gryte sammen med eggeplommer, egg og syltesukker og visp sammen. Tilsett gløggen.

Sett kasserollen på platen og la småkoke i noen minutter mens du hele tiden visper.

La curden tykne og tilsett smøret i flere omganger under fortsatt visping.

Ta kasserollen av varmen og sil curden. Hell over på et varmt og rent glass. Oppbevares i kjøleskap.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker