Limepai med sjokolade og bringebærcurd

ca. 12 stykker 1 time + 3 timer i kjøleskap
Sett tennene i en limepai med smak av sjokolade- og bringebærcurd! Du kan variere limepaien etter smak og behag. Denne limepaien har saftig sjokoladebunn og frisk bringebærcurd.
Limepai med sjokolade og bringebærcurd
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

    Sjokoladebunn

    • 150 g smør
    • 1 1/4 dl Dansukker Melis
    • 4 ss kakao
    • 1 ts vaniljesukker
    • 3 1/2 dl hvetemel
    • 1 eggeplomme

    Limefyll

    • 4 eggeplommer
    • 300 g crème fraîche
    • 1 1/4 dl Dansukker Melis
    • 1 1/2 ss maisennamel
    • Skallet av 1/2 lime, gjerne usprøytet
    • 3/4 dl ferskpresset limesaft

    Bringebærcurd

    • 250 g bringebær
    • 1 egg
    • 1 1/4 dl Dansukker Syltesukker
    • 25 g smør, romtemperert

    Pynt

    • Ferske bringebær

    Sett ovnen på 175 °C.

    Skjær smøret i terninger og bland sammen alle ingrediensene til mørdeigen. Arbeid sammen deigen på et melet bakebord. Dekk over med plast og la hvile i kjøleskap i ca. 30 minutter. Trykk ut deigen i en avlang paiform med avtakbar bunn (ca. 13 x 36 cm).

    Stek paiskallet midt i ovnen i ca. 10 minutter. I mellomtiden lager du fyllet. Visp sammen alle ingrediensene til en jevn røre.

    Hell fyllet i paiskallet og stek i ytterligere 15–20 minutter midt i ovnen. Ta kaken ut og avkjøl. La hvile i kjøleskap i ca. 3 timer.

    Lag bringebærcurden. Press bringebærene gjennom en finmasket sil. Visp egget og rør det inn i bringebærene. Hell blandingen gjennom en finmasket sil ned i en tykkbunnet kasserolle. Tilsett syltesukker, og la småkoke under omrøring i 2–3 minutter.

    Ta kasserollen fra platen, og tilsett smøret. Sett kasserollen i en skål med kaldt vann, og visp med elektrisk visp til bringebærcurden er avkjølt. Hell den over i et rent glass, og sett den til kjøling i kjøleskapet.

    Sprinkle curden over paien, og pynt med ferske bringebær.

    Oppskriften er utarbeidet av

    Dansukker