Lynstekte grønnsaker - Oppskrifter

Lynstekte grønnsaker

4 personer
Lynstekte grønnsaker
Stemmer: (1stemmer)

Ingredienser

500 g forskjellige slag grønnsaker
F.eks:
Løk i smale båter
Gulrot i stenger
Sjampinjong i skiver
Spisskål eller hvitkål fint strimlet
Brokkoli i små buketter
Rød paprika i smale båter
Bønnespirer

Til steking
4 ss vegetabilsk olje
2 ts finhakket hvitløk
1 ss frisk finhakket ingefær
5 ss østerssaus
4 ss citronsaft
2 ts Dansukker Sukker
1/2 ts havsalt
1/2 ts grovt kværnet pepper

Tilbehør
Klippet gressløk
1–2 ss ristede sesamfrø
Jasminris

Varm opp oljen i en wok eller sautepanne, og stek hvitløk og ingefær i 1 minutt. Tilsett løk og gulrøtter under omrøring og ved sterk varme.

Tilsett deretter sjampinjongskiver sammen med østerssaus og sitronsaft og la retten steke i 2 minutter. Tilsett resten av grønnsakene under omrøring, og smak til med sukker, salt og pepper.

Like før servering rører du inn bønnespirene. Pynt retten med gressløk og sesamfrø og server med jasminris.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

;