Makroner

ca. 25 stk.
Makroner
Stemmer: (19stemmer)

Ingredienser

  • 3 små eggehviter
  • 2 ss Dansukker Sukker
  • 100 g skåldete malte mandler
  • 2 1/2 dl Dansukker Melis
  • 1 ss kakao eller
  • rød eller grønn konditorfarge

Fyll

  • 100 g kremost naturell eller Philadelphia ost
  • 2 ss (30 g) romtemperert smør
  • 1/2 dl Dansukker Melis
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1/2 dl bringebærmos uten frø eller
  • revet skall av 1 ubehandlet lime + et par dråper grønn konditorfarge eller
  • 1-2 ss kakao

Stivpisk eggehvitene i en helt ren bolle. Tilsett sukkeret under fortsatt visping. Bland de malte mandlene med melisen og vend dem inn i eggehviteblandingen. Tilsett kakao eller konditorfarge. Legg deigen med skje på stekeplater med bakepapir, i sirkler av ca. 3 cm diameter. Stek kakene i ovnen ved 125°C i ca. 20 minutter. Avkjøl dem på stekeplaten før de løsnes fra bakepapiret.

Bland sammen kremost, smør og vaniljesukker. Mos evt. bringebær gjennom melsikt. Bland i smakstilsetningen som ønskes i fyllet. Sett det i kjøleskapet minst 1 time. Sprut på eller bre fyllet på halvparten av kakene. Legg de resterende kakene oppå fyllet.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker