Marengs

ca. 40–60 stk.
Marengs
Stemmer: ( 247 stemmer)

Ingredienser

  • 4–5 eggehviter (ca. 150 g)
  • 3 1/2 dl Dansukker Sukker
  • 1/2 ts eddik

Sett ovnen på 200 °C.

Kle en langpanne (30 x 40 cm) med bakepapir, hell utover sukkeret og sett det inn i ovnen i ca. 5 minutter.

Visp imens eggehvitene til hvitt skum.

Ta ut sukkeret, og senk ovnstemperaturen til 100 °C.

Fortsett å vispe eggehvitene på høy hastighet, og tilsett det varme sukkeret, litt om gangen.

Visp deretter på høyeste hastighet i 5–10 minutter eller til røren blir blank og er helt avkjølt.

Sprøyt eller klatt ut små marengser. Stekes i ovnen i 3 timer. Slå av varmen, og la marengsene stå på ettervarme i noen timer til de er helt tørre.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker