Marengskake

Marengskake
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

    Marengs

    • 3 eggehviter (100 ml)
    • 2 dl Dansukker Sukker
    • 1/2 krm eddiksprit

    Fyll

    • 200 g ferske eller frosne bær
    • 1 dl kremfløte
    • 100 g kesam
    • 1 ss Dansukker Sukker
    • 1 ts vaniljesukker

    Pynt

    • 1 ss Dansukker Melis
    • frukt eller bær

    Sett ovnen på 100 °C. Tegn hjerter, tre til hver kake, ca. 10 cm høye, på baksiden av et bakepapir. Smør og mel tegningene. Visp eggehviter, eddiksprit og halvparten av sukkeret til luftig eggedosis. Vend forsiktig i resten av sukkeret. Smør eller sprøyt massen ut på de smurte og melede tegningene. Rester av massen kan brukes til vanlige marengser. (Kan f.eks. brukes til marengsviss.) Stekes midt i ovnen i ca. 45 minutter. Avkjøl på rist. Visp fløten, sukkeret og vaniljesukkeret stivt. Rør ned bærene og kesamen. Ha fyllet mellom marengsene rett før servering. (Hvis du vil ha kakene klare på forhånd, kan du pensle marengsene med smeltet sjokolade, slik at de ikke bløtes opp av fyllet. Tips: Hvit sjokolade synes ikke så godt.) Pynt kakene med litt frukt eller bær som pudres med melis.

    Oppskriften er utarbeidet av

    Dansukker