Marshmallows

Ca. 100 stk.
Marshmallows
Stemmer: (4stemmer)

Ingredienser

  • 2 1/4 dl Dansukker Sukker
  • 2 ss (40 g) Dansukker Glykosesirup
  • 1/2 dl vann
  • 7 gelatinark
  • 3 (100 g) eggehviter
  • 2 ss Dansukker Melis
  • ev. konditorfarge
  • 2 dl Dansukker Melis
  • 2 dl potetmel

Ha sukker, glykosesirup og vann i en tykkbunnet gryte, og kok til massen er 100 °C. Legg så gelatinarkene i bløt i rikelig med vann i 5 minutter. Hell av vannet, og smelt gelatinbladene. Ha eggehviter, melis og eventuelt farge i en bolle, og visp med elektrisk visp til blandingen er stiv. Når massen i gryten har nådd 127 °C, heller du den i eggehviteblandingen mens du fortsetter å vispe. Tilsett den smeltede gelatinen, og fortsett å vispe til røren er fast og blank og har begynt å kjølne. Bland melis og potetmel, og legg i en langpanne. Fyll røren i en sprøytepose, og sprøyt ut remser i langpannen. La stå og stivne i romtemperatur. Klipp remsene i biter i ønsket størrelse. Rull bitene i melisblandingen. Oppbevares i en boks ved romtemperatur.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker