Mazarinkake med nøttelokk

ca. 15 stykker
Mazarinkake med nøttelokk
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

Bunn
100 g smør eller margarin
3 dl hvetemel
1/2 ts bakepulver
1 dl Dansukker Sukker
1 ts vaniljesukker
1 egg

Fyll
50 g smør eller margarin
75 g malte mandler
1 1/4 dl Dansukker Melis
2 egg
1/2 dl hvetemel
1/2 ts bakepulver

Nøttelokk
100 g smør eller margarin
1 1/4 dl Dansukker Demerarasukker
3/4 dl Dansukker Glykosesirup
2 ss hvetemel
2 ss fløte
4 dl mandler el. valgfri type nøtter

Arbeid sammen ingrediensene til deigen. Trykk den ut i en form, ca. 24 cm i diameter, og sett i kjøleskap i 1 time. Bland sammen ingrediensene til fyllet i en kjøkkenmaskin. Hell røren i formen, og stek nederst i ovnen ved 200 °C (varmluftsovn 175 °C) i ca. 20 minutter. Bland alt utenom nøtter/mandler til lokket i en kasserolle, og la småkoke under omrøring til det tykner. Bland inn nøtter/mandler. Fordel nøtterøren over kaken, sett kaken inn midt i ovnen og stek videre i ca. 15 minutter.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker