Minimakroner

ca. 25 stk.
Minimakroner
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

200 g mandelmasse
1 ¼ dl Dansukker Sukker
1 eggehvite

Fyll
100 g Philadelphia-ost light, naturell
50 g smør eller margarin
1 ¼ dl Dansukker Melis
1 ts vaniljesukker
1 eggeplomme
1 ss kakao

Pynt
100 g sjokolade, valgfri type
15 g kokosfett
Ev. 100 g finhakkede nøtter eller mandler

Riv mandelmassen, og bland den med sukker og eggehvite. Sprøyt ut eller klatt ut små runde eller avlange kaker på et brett med bakepapir. Trykk med en finger slik at kakene får en glatt, jevn form. La dem stå på platen i 30 minutter før de stekes midt i ovnen ved 175 °C i ca. 10 minutter. La dem avkjøles på platen.

Rør ost, matfett og sukker smidig. Tilsett vaniljesukker, eggeplomme og kakao, og rør til alt er godt blandet. Smør eller sprøyt fyllet på de avkjølte kakene. Settes i fryseren i ca. 15 minutter.

Smelt sjokolade og kokosfett i vannbad. Dypp fyllet i sjokoladen og deretter ev. i hakkede nøtter eller mandler. Oppbevares i kjøleskap. Egner seg godt til frysing.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker