Mørdeig

ca. 50 stk. ca. 2 timer
Basis for mye godt!
Mørdeig
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

  • 5 dl hvetemel
  • 1 dl Dansukker Finkornet Sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 200 g kaldt smør
  • 1 eggeplomme

Arbeid sammen hvetemel, sukker, vaniljesukker og smør i en kjøkkenmaskin eller på et bakebord. Tilsett eggeplommen. Ikke kna deigen for lenge. Sett i kjøleskapet i minst 1 time. Sett ovnen på 200 °C. Bak ut deigen, og stek nederst i ovnen i 8 min. Ta ut kakene, og la dem avkjøles. Pynt ved å følge noen av forslagene som er beskrevet her.

Glasur
1 eggehvite
2 krm eddiksprit
4 dl Dansukker Melis

Visp sammen ingrediensene til en fast, seig røre med elektrisk visp.


Kakekalender
Kjevle deigen tynt, ca. 2 cm. Stikk ut runde kaker. Lag glasur til å dekorere med. Smelt sjokoladen. Når kaken er ferdig stekt og avkjølt, smører du over glasuren og lar den stivne. Deretter skriver du tallene 1–24 på adventskakene. Eller skriv tallene 1–24 direkte på kakene med glasuren.

Bordkort
Du skaper garantert både glede og oppmerksomhet ved å la gjestene spise opp bordkortet sitt!

 

Se film: Slik lager du glasur

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker