Fyll
Pynt
Rør smør/margarin og de to sukkertypene mykt og luftig. Tilsett sirup og egg. Arbeid inn melet. La deigen hvile i kjøleskap i minst 1 time. Del deigen i fire deler som kjevles ut til tynne bunner, ca. 30 cm i diameter. Legg bunnene på stekebrett med bakepapir. Stek bunnene midt i ovnen ved 175 °C i ca. 12 minutter. Ta bakepapirene med bunnene av brettene, og la dem avkjøle. Skrell eplene og ta ut kjernehusene. Ha eplebiter, vann, sukker og sitronsaft i en kasserolle, og la eplebitene trekke til de er møre. Avkjøl. Legg sammen bunnene med eplekompott mellom. Sett i kjøleskap til servering. Visp fløten og vaniljesukkeret stivt. Sikt over litt melis, og legg med skje eller sprøyt på krem like før servering.
Oppskriften er utarbeidet av