Mørdeigskake med eple

Mørdeigskake med eple
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

  • 250 g smør eller margarin, romtemperert
  • 2 dl Dansukker Sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 ss Dansukker Lys Sirup
  • 1 lite egg
  • 8 dl hvetemel

Fyll

  • 6 epler
  • 3/4 dl vann
  • 3 dl Dansukker Sukker
  • 1 ss friskpresset sitronsaft

Pynt

  • 1 1/2 dl kremfløte
  • 1 ts vaniljesukker
  • Dansukker Melis

Rør smør/margarin og de to sukkertypene mykt og luftig. Tilsett sirup og egg. Arbeid inn melet. La deigen hvile i kjøleskap i minst 1 time. Del deigen i fire deler som kjevles ut til tynne bunner, ca. 30 cm i diameter. Legg bunnene på stekebrett med bakepapir. Stek bunnene midt i ovnen ved 175 °C i ca. 12 minutter. Ta bakepapirene med bunnene av brettene, og la dem avkjøle. Skrell eplene og ta ut kjernehusene. Ha eplebiter, vann, sukker og sitronsaft i en kasserolle, og la eplebitene trekke til de er møre. Avkjøl. Legg sammen bunnene med eplekompott mellom. Sett i kjøleskap til servering. Visp fløten og vaniljesukkeret stivt. Sikt over litt melis, og legg med skje eller sprøyt på krem like før servering.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker