Ingredienser
250 g smør eller margarin, romtemperert
2 dl Dansukker Sukker
1 ts vaniljesukker
2 ss Dansukker Lys Sirup
1 lite egg
8 dl hvetemel
Fyll
6 epler
3/4 dl vann
3 dl Dansukker Sukker
1 ss friskpresset sitronsaft
Pynt
1 1/2 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker
Dansukker Melis
Instruktioner
Rør smør/margarin og de to sukkertypene mykt og luftig. Tilsett sirup og egg. Arbeid inn melet. La deigen hvile i kjøleskap i minst 1 time. Del deigen i fire deler som kjevles ut til tynne bunner, ca. 30 cm i diameter. Legg bunnene på stekebrett med bakepapir. Stek bunnene midt i ovnen ved 175 °C i ca. 12 minutter. Ta bakepapirene med bunnene av brettene, og la dem avkjøle. Skrell eplene og ta ut kjernehusene. Ha eplebiter, vann, sukker og sitronsaft i en kasserolle, og la eplebitene trekke til de er møre. Avkjøl. Legg sammen bunnene med eplekompott mellom. Sett i kjøleskap til servering. Visp fløten og vaniljesukkeret stivt. Sikt over litt melis, og legg med skje eller sprøyt på krem like før servering.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?
Påskegodteri
Her finner du både bakverk, søtsaker og desserter til en riktig god påskeferie.
Bakst i langpanne
Å bake i langpanne er både enkelt og praktisk, og fremfor alt blir det jo så mye om gangen. Perfekt hvis du skal ha selskap eller ha med kaffemat på jobben.
Varmer godt på kalde dager
Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.
Pannekaker
Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør.
Sitrusmarmelader
Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter.
Deilig sjokolade
Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.