4 1/4 dl hvetemel
50 g malte mandler
2 dl Dansukker Brun Farin
1 ts vaniljesukker
1 egg
150 g smør eller margarin, romtemperert
Fyll
200 g sjokolade av god kvalitet, hvit eller lys
50 g smør eller margarin
Pynt
5 dl Dansukker Melis
1 ss flytende margarin eller olje
2 ss vann, saft eller juice
Arbeid sammen alle ingrediensene til deigen. Legg deigen i en plastpose, og la den hvile i kjøleskapet i minst 30 minutter. Kjevle ut deigen på melet bakebord til en tykkelse på 2–3 mm. Stikk ut kaker med en form. Legg kakene på plate med bakepapir, og stek midt i ovnen ved 175 °C i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist.
Smelt smør/margarin i en kasserolle. Bryt sjokoladen i biter, og ha den i det smeltede smør/margarin. Smelt på svak varme. Avkjøles i en time før sjokoladen vispes kraftig med elektrisk visp. Fordel fyllet på halvparten av kakene. Legg en kake oppå. Bland ingrediensene til glasuren. Pynt kakene. Bruk fantasien!
Tips
Du kan også lage kakene uten fyllet. Stikk et hull i noen av dem, og heng dem som pynt på kvister i en vase.
Oppskriften er utarbeidet av