Myk pepperkake med tyttebærsyltetøy

Myk pepperkake med tyttebærsyltetøy
Stemmer: (22stemmer)

Ingredienser

100 g smør eller margarin, romtemperert
2 1/2 dl Dansukker Brun Farin
2 egg
1 1/2 dl rømme
1 dl tyttebærsyltetøy
3 dl hvetemel
1 ss malt kanel
1 ts malt kryddernellik
1 ts malt ingefær
1 krm allehånde
1 ts natron

Rør matfett og brunt sukker luftig. Tilsett eggene, ett om gangen. Ha i rømme og syltetøy. Bland melet med krydderet og natronet, og vend dette ned i røren. Hell røren i en smurt og strødd form, ca. 2 liter. Stek kaken i nedre del av ovnen ved 175 °C i ca. 55 minutter. Avkjøl. Server gjerne vispet kremfløte med tyttebærsyltetøy til kaken.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker