Nissekaker

ca. 50 stk.
Nissekaker
Stemmer: (21stemmer)

Ingredienser

  • 5 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 3 dl Dansukker Melis
  • 200 g smør eller margarin
  • 1 egg

Pynt

  • 2 dl Dansukker Melis
  • 2–3 ts vann
  • 2 dl Dansukker Melis + noen dråper rød konditorfarge + 2–3 ts vann
  • 1/2 dl Dansukker Melis + 1 1/2 ts kakao + et par dråper vann

Arbeid sammen hvetemel, bakepulver, melis, margarin og egg til en deig, gjerne i kjøkkenmaskin. La deigen hvile i kjøleskap i ca. 1 time.

Sett ovnen på 200 °C. Kjevle deigen ut på et melet bakebord. Stikk ut runde eller dråpeformede kaker. Legg kakene på en smurt plate eller en plate med bakepapir og stek midt i ovnen i ca. 7 minutter.

Avkjøl kakene på rist. Bland sammen de forskjellige melisvariantene med vann og glaser kakene som små julenisser.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker