Nøtte- og mandeltosca

Nøtte- og mandeltosca
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

Bunn
100 g smør eller margarin
3 dl hvetemel
1/2 ts bakepulver
2 ss Dansukker Demerarasukker
1 egg

Fyll
100 g skoldede mandler
100 g hasselnøtter
100 g valnøttkjerner
100 g smør eller margarin
1/2 dl Dansukker Lys sirup
1/2 dl Dansukker Demerarasukker
2 ss hvetemel
1 dl melk

Rist hasselnøttene i en stekepanne på komfyren. Fjern skallet ved å gni nøttene i for eksempel tykt husholdningspapir. Rist også mandlene og valnøttene.

Smelt matfettet til bunnen og la det avkjøles. Bland deretter alle ingrediensene til en deig som trykkes ut i en paiform, ca. 25 cm i diameter. Forstekes på 200 ° i 10 minutter. Senk varmen til 175 °.

Bland alle ingrediensene til fyllet i en kjele, med unntak av mandler og nøtter. Kok opp og la småkoke i et par minutter. Fjern kjelen fra platen og rør inn nøtter og mandler.

Bre fyllet utover den forstekte bunnen, og stek videre i ca. 15 minutter.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker