Nøttekringler

35 stk.
Nøttekringler
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

  • 4 1/2 dl hvetemel
  • 100 g hakkede hasselnøtter
  • 1 dl Dansukker Finkornet Sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 250 g smør eller margarin
  • 50 g sjokolade

Bland mel, nøtter og de begge sukkertypene i en bolle. Tilsett matfettet i biter, og smuldre det i den tørre blandingen. Arbeid sammen til en deig. La hvile i kjøleskap i 1 time. Ta ut deigen, og arbeid den smidig. Rull deigen til en rull, og del den i 35 like store deler. Rull hver bit til en pølse som knyttes sammen til en kringle. Legg kringlene på stekebrett med bakepapir. Stekes midt i ovnen ved 175 °C i ca. 12 minutter. Avkjøl på rist. Bryt sjokoladen i små biter, og legg dem i en sprøytepose av plast. Knytt igjen posen, og legg den i varmt vann til sjokoladen er smeltet. Sprøyt sjokolade på kringlene. La stivne før kakene legges i bokser. Oppbevares tørt og kjølig.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker