Påskebrulée

4 stk.
Påskebrulée
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

  • 2 dl crème fraîche
  • 1 dl kremfløte
  • Revet skall av 1 økologisk appelsin
  • 1/2 dl Dansukker Sukker
  • 3 eggeplommer
  • 1 egg
  • smør til formene
  • Dansukker Demerarasukker til formene

Sjokoladeegg

  • 1 dl crème fraîche
  • 1 liten eggeplomme
  • 100 g mørk sjokolade
  • 15 g usaltet smør, romtemperert
  • 1 ts vaniljesukker
  • Dansukker Demerarasukker

Bland crème fraîche, fløte, appelsinskall og sukker i en kasserolle, og kok opp. Avkjøl. Sett inn en langpanne med vann i ovnen, og sett den på 125 °C. Rør inn eggeplommer og egg i den avkjølte melkeblandingen. Sil blandingen, og fordel den i smurte og rørsukkerstrødde porsjonsformer. Sett formene i vannbadet, og bak dem i ca. 1 1/2 time. Avkjøl.

Gi crème fraîchen et oppkok. Legg eggeplommen i en bolle, og hell over den varme crème fraîchen. Hakk sjokoladen i små biter, og ha dem i bollen. Rør til sjokoladen har smeltet. Tilsett smør og vaniljesukker. Settes i kjøleskap.

Strø demerarasukker på puddingene, sett formene i ovnen med grillelementet på, og grill dem i ca. 5 minutter til sukkeret er karamellisert. Avkjøl. Form egg av trøffelen, og legg oppå hver pudding.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker