Påskeformer

12 stk.
Påskeformer
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

    Deig

    • 250 g hvetemel
    • 1 1/4 dl Dansukker Sukker
    • 1 ts vaniljesukker
    • 1 krm salt
    • 125 g smør eller margarin i terninger
    • 2 eggeplommer
    • 1 ss dl kaldt vann

    Fyll

    • 3 eggehviter
    • 1 krm salt
    • 1/2 dl Dansukker Sukker
    • 125 g smør eller margarin, romtemperert
    • 100 g malte mandler uten skall
    • 1 1/4 dl hvetemel
    • 1 dl syltetøy, valgfri type

    Pynt

    • Dansukker Melis
    • påskegodt

    Smør 12 briocheformer eller andre riflede former. Bland mel, sukker, vaniljesukker, salt og matfett i en bolle, og rør sammen til fettet er finfordelt. Tilsett eggeplommer og vann, og arbeid sammen til en deig. Legg deigen i en plastpose, og la den hvile i kjøleskapet i ca. 30 minutter.

    Visp eggehviter og salt stivt. Tilsett deretter sukkeret under visping. Arbeid inn matfettet og deretter mandler og hvetemel.

    Trykk ut deigen i formene. Legg en knapp spiseskje syltetøy i hver form. Fyll deretter formene med mandelrøren. Stek midt i ovnen ved 175 °C (varmluft 150 °C) i ca. 30 minutter. Legg en bit påskegodt på hver kake. Sikt melis over kakene før servering.

    Oppskriften er utarbeidet av

    Dansukker