Påskehvetekrans

Påskehvetekrans
Stemmer: (7stemmer)

Ingredienser

25 g gjær for søte deiger
100 g flytende margarin
2 dl lunken melk
1 krm salt
1 dl Sukker
4 eggeplommer
ca. 7 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1-2 dl rosiner

Smul opp gjær i en bolle. Tilsett melk og margarin og rør til gjæren er oppløst. Bland i salt, sukker og eggeplommer.

Bland 5 dl av hvetemelet med bakepulveret og rosinene og elt det inn i deigen. Tilsett deretter hvetemel til deigen blir smidig og slipper bollen lett.

Sett til heving under et klede i ca. 30 minutter. Legg deigen på en melstrødd bordplate og elt den. Del deigen i tre like store deler. Form hver del til en lengde. Flett sammen lengdene. Form fletten til en krans og legg den på en plate med bakepapir.

Sett til heving under et klede i ca. 30 minutter. Pensle med egg og stek midt i ovnen ved 200 °C i ca. 20 minutter. Avkjøles på rist under et klede.

Ved servering fylles hullet f.eks. med en bolle med påskeliljer eller, hvis man har yngre gjester, med godteriegg.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker