Påskekake med mandarinpannacotta

10 porsjoner
Påskekake med mandarinpannacotta
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

  • 300 g knuste fullkornskjeks
  • 50 g hakkede mandler
  • 1/2 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 125 g smeltet smør eller margarin
  • 75 g sjokolade av god kvalitet, hvit, lys eller mørk

Fyll

  • 2 bokser mandarinbåter (á 312 g)
  • 3 dl kremfløte
  • 2 dl melk
  • 1 dl Dansukker Sukker
  • 5 gelatinark

Bland kjekssmuler, mandler og begge sukkertypene i en bolle. Tilsett matfettet, og rør godt. Trykk ut blandingen i en springform, ca. 24 cm i diameter. Settes i kjøleskap.

Smelt sjokoladen i mikrobølgeovn på svak varme eller i vannbad. Pensle sjokoladen over kakebunnen.

Hell laken av mandarinene. Legg til side en fjerdedel av båtene til pynt, resten fordeles på bunnen. Legg gelatinarkene i bløt i rikelig med vann.

Bland fløte, melk og sukker i en kasserolle, kok opp og la koke i 1 minutt. Tilsett de bløtlagte gelatinarkene. Avkjøl blandingen litt før den helles over mandarinene. Settes i kjøleskap for å stivne. Pynt med mandarinbåter.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker