Påskekaker

8 stk.
Påskekaker
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

  • 4 egg
  • 1 krm salt
  • 3/4 dl Dansukker Sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 3/4 dl hvetemel
  • 1 ss potetmel
  • 1 ts bakepulver
  • 50 g mandelspon

Fyll

  • 8 halve ferskener
  • 3 dl kremfløte
  • 1 ts vaniljesukker

Pynt

  • Dansukker Melis

Tegn åtte ringer, 12 cm i diameter, på bakepapir. Kle ett eller flere rør, for eksempel papirhylser, med folie. Skill eggene. Visp hvitene stive sammen med saltet. Tilsett deretter sukkeret og vaniljesukker under visping. Visp inn eggeplommene. Bland sammen hvetemel, potetmel og bakepulver, og vend det ned i røren. Fordel røren i sirklene, og strø på mandelspon. Stek midt i ovnen ved 200 °C i ca. 8 minutter, varmluft anbefales ikke. Løsne kakene fra papiret umiddelbart, og legg dem over de foliekledde hylsene. Avkjøles på hylsen. Visp fløten stiv sammen med vaniljesukkeret. Skjær ferskenene i båter. Sprut krem på kakene, og legg deretter på ferskenene. Sikt over melis, og server umiddelbart.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker