Påskekylling

4 porsjoner
Påskekylling
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

600–700 g kyllingfileter

Marinade
1 dl hvitvin
1/2 dl rapsolje
1 ts vaniljesukker
2 ss kyllingfond
revet skall av en halv sitron
2 krm hvitpepper

Saus
1 gul løk i terninger
1 ss smør eller margarin
1 ss Dansukker Lys Sirup

Marinade
1 dl appelsinjuice
2 ts potetmel

Grønnsaker
1 rød paprika
1 gul paprika
1 lite stykke purre
1 rødløk
1 ss smør eller margarin
1 ss Dansukker Mørk Sirup

Bland sammen alle ingrediensene til marinaden i en tykk plastpose. Legg kyllingfiletene i posen, og knytt den igjen. Vend godt, slik at marinaden dekker kyllingkjøttet. La hvile i kjøleskap et par timer. Legg kyllingfiletene i en smurt ildfast form, og stek dem i ovnen ved 175 °C til den indre temperaturen er 70 °C. Smelt smør/margarin i en kasserolle, tilsett løken og sirupen, og fres til løken er myk. Tilsett marinade og juice, og kok opp. Rør ut potetmelet i litt kaldt vann og jevn ut sjyen. Sil sausen.

Skyll paprika og purre. Skjær paprikaen i store biter. Skjær purren i ringer. Skrell rødløken, og skjær den i båter. Smelt smør/margarin i en stekepanne. Tilsett grønnsakene og sirupen, og fres til de er varme, men fremdeles er litt sprø.

Legg kylling, saus og grønnsaker på varme tallerkener, og server med kokt ris, pasta eller poteter.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker