Ingredienser
2 1/2 dl hvetemel
50 g malte hasselnøtter
1 dl Dansukker Melis
2 ts vaniljesukker
1/2 krm salt
125 g smør eller margarin
1 eggeplomme
Pynt
1 eggehvite
200 g mandelmasse
50 g skåldede mandler
1 dl Dansukker Melis
et par dråper vann
Instruktioner
Bland mel, nøtter, begge sukkertypene og saltet i en bolle. Kutt smør/margarin i terninger og arbeid inn de tørre ingrediensene sammen med eggeplommen. Legg deigen i en plastpose, og la den hvile i kjøleskapet i minst 30 minutter.
Kjevle ut deigen på melet bakebord til en tykkelse på ca. 5 mm. Stikk ut lam med en form. Pensle kakene med eggehvite. Trykk mandelmassen gjennom en potet- eller hvitløkspresse, og legg oppå kakene. Plasser en halv mandel som øre på lammet. Stekes midt i ovnen ved 175 °C i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist.
Bland melisen med et par dråper vann, og lag øye og snute på kaken med glasuren. Glasuren kan eventuelt farges med konditorfarge.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?
Fredagskos
Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke. Vi har oppskriften på en alle tiders koselig kveld!
Bakst i langpanne
Å bake i langpanne er både enkelt og praktisk, og fremfor alt blir det jo så mye om gangen. Perfekt hvis du skal ha selskap eller ha med kaffemat på jobben.
Varmer godt på kalde dager
Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.
Pannekaker
Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør.
Sitrusmarmelader
Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter.
Deilig sjokolade
Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.