Påskelam

ca. 20 stk.
Påskelam
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

2 1/2 dl hvetemel
50 g malte hasselnøtter
1 dl Dansukker Melis
2 ts vaniljesukker
1/2 krm salt
125 g smør eller margarin
1 eggeplomme

Pynt
1 eggehvite
200 g mandelmasse
50 g skåldede mandler
1 dl Dansukker Melis
et par dråper vann

Last ned vår mal

Bland mel, nøtter, begge sukkertypene og saltet i en bolle. Kutt smør/margarin i terninger og arbeid inn de tørre ingrediensene sammen med eggeplommen. Legg deigen i en plastpose, og la den hvile i kjøleskapet i minst 30 minutter.

Kjevle ut deigen på melet bakebord til en tykkelse på ca. 5 mm. Stikk ut lam med en form. Pensle kakene med eggehvite. Trykk mandelmassen gjennom en potet- eller hvitløkspresse, og legg oppå kakene. Plasser en halv mandel som øre på lammet. Stekes midt i ovnen ved 175 °C i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist.

Bland melisen med et par dråper vann, og lag øye og snute på kaken med glasuren. Glasuren kan eventuelt farges med konditorfarge.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker