Påskepavlova fylt med sitronkrem og pasjonsfruktsaus

6–8 porsjoner
Påskepavlova fylt med sitronkrem og pasjonsfruktsaus
Stemmer: (15stemmer)

Ingredienser

4 eggehviter
2 1/2 dl Dansukker Sukker
1 ss maisennamel
1 ts hvitvinseddik

Fyll
1/2 + 2 dl kremfløte
3 dl lemoncurd (se oppskrift)

Saus
4 pasjonsfrukter
1 dl vann
1 ts friskpresset sitronsaft
4 ss Dansukker Syltesukker

Pynt
Aprikoser

Visp eggehvitene stive med elektrisk visp. Tilsett halvparten av sukkeret mens du hele tiden visper på høy hastighet. Tilsett resten av sukkeret, og visp videre i 5 minutter. Bland inn maisennamel og eddik. Fordel røren i en sirkel, ca. 30 cm i diameter, på et smurt og melet bakepapir. Trekk opp sidene litt ved hjelp av en slikkepott, slik at det blir et krater. Stekes midt i ovnen ved 150 °C i 75 minutter. Slå av ovnen, og la kaken bli stående til den er kald.

Rør ut lemoncurden i en 1/2 dl kremfløte. Resten av kremen vispes stiv. Vend inn lemoncurdblandingen i den vispede kremen.

Del pasjonsfruktene, og skrap ut kjøtt og kjerner. Bland alle ingrediensene til sausen i en kasserolle, og la det koke i 2 minutter. Avkjøl. Fyll lemoncurdkremen i pavlovaen. Legg på aprikosene. Spre over sausen, og server umiddelbart.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker