Påsketerte

15–20 kakestykker
Påsketerte
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

3 egg
2 dl Dansukker Demerarasukker
1 ts vaniljesukker
200 g smør eller margarin
200 g mørk sjokolade
3 dl hvetemel

Trøffel
2 dl kremfløte
1/2 g safran
400 g hvit sjokolade

Garnering
påskegodt, f.eks. sjokolade- eller marsipanegg

Legg bakepapir i bunnen av en springform. Sett ovnen på 200°.

Smelt matfett og sjokolade hver for seg. La det avkjøles.

Visp egg og demerarasukker til eggedosis. Tilsett mel og vaniljesukker og deretter den avkjølte sjokoladen og matfettet. Hell røren i formen og stek på nederste rille i ovnen i ca. 15 minutter. Kaken skal da ha stivnet. La den avkjøles.

Støt safranen og gi den et oppkok sammen med kremfløten. Hakk sjokoladen og la den smelte i kremfløten. Hell røren over kaken. La den avkjøles i kjøleskap.

Løsne kaken forsiktig fra formen og sett den på et kakefat ved servering. Garner med påskegodt.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker