Pære- og mangochutney

1 glass 1 time
Pære og mango setter en fin spiss på alle slags matretter, og er nydelige å kombinere i en chutney. Denne pære- og mangochutneyen kan serveres til alt fra grillet kylling til ostefat.
Pære- og mangochutney
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

  • 1 hel mango (ca. 150 g)
  • 1/2 rødløk
  • 1/2 hakket chili
  • Olje
  • 1 ts. revet, frisk ingefær
  • 1/2 dl hvitvinseddik
  • 2 ss. sitronsaft
  • 1–1 1/2 dl vann
  • 1 dl Dansukker Brun Farin
  • 2 pærer

Skrell, fjern stenen og hakk mangoen og rødløken. Del chilien i to, fjern kjernene, og finhakk den. Ha olje i en gryte og surr ingrediensene i noen minutter. Tilsett revet ingefær.

Tilsett hvitvinseddik, sitronsaft, vann og brun farin, og la det koke i 10 minutter.

Skrell pærene, fjern kjernehuset og skjær dem i mindre biter. Tilsett dette i chutneyen. La det koke videre i 20–25 minutter.

Ta kjelen av varmen. Hell chutneyen på et varmt, sterilisert glass. Sett lokk på glasset, og oppbevar det i kjøleskapet.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker