Paprika- og løkchutney

cirka 1 liter
Paprika- og løkchutney
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

800 g løk
3 store røde paprika
1 syrlig eple
1/2–1 rød chili, spansk pepper
2 ss olivenolje
1 dl Dansukker Lys Sirup
1/4 dl hvitvinseddik
1 ss salt
1 ss paprikapulver
2 dl Dansukker Syltesukker
1/2 dl grønnpepperkorn

Skrell løken, og kutt den i terninger. Skyll paprikaen, ta ut kjernene og kutt i biter. Skrell eplet, ta ut kjernehuset, og del det i båter. Skyll chilien, og kutt i terninger. Varm opp oljen i en gryte, og ha i grønnsakene og eplet. Fres i et par minutter. Tilsett sirup, eddik, salt og paprikapulver, og la koke under lokk i 20 minutter. Ta av lokket, og kok videre i 10 minutter. Tilsett syltesukkeret og pepperkornene, og kok i 3–4 minutter. Hell over på varme, rene glass. Sett på lokk. Oppbevares kjølig.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker