Pærekake

8 porsjoner
Pærekake
Stemmer: (28stemmer)

Ingredienser

4–6 pærer
1 dl hvetemel
1/2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
3 egg
2 1/4 dl melk
1 dl Dansukker Sukker

Still inn ovnen på 225 °C. Smør en paiform.

Skrell, del og fjern kjernehuset fra pærene. Skjær hver pærehalvdel i skiver nesten tvers igjennom. Legg i formen.

Bland mel, bakepulver og vaniljesukker. Visp sammen egg og melk. Tilsett melblandingen og visp til en jevn røre som helles over pærene.

Strø sukker over pærene. Stek pærene midt i ovnen i 15 minutter, senk deretter varmen til 175 °C og stek i ytterligere 20 minutter.

Serveres lunken med en klatt lettvispet kremfløte.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker