Pavlovamarengs med bringebærcurd

ca. 8 porsjoner 2 timer
By gjestene på en lekker og eksklusiv pavlovamarengs med bringebærcurd. Den søte pavlovamarengsen balanseres her perfekt med den friske bringebærcurden.
Pavlovamarengs med bringebærcurd
Stemmer: (17stemmer)

Ingredienser

    Pavlova

    • 4 eggehviter
    • 2 1/2 dl Dansukker Sukker
    • 1 ts vaniljesukker
    • 1 ss maisennamel
    • 1 ts eplesidereddik

    Bringebærcurd

    • 250 g bringebær
    • 1 egg
    • 1 1/4 dl Dansukker Syltesukker
    • 25 g smør, romtemperert

    Pynt

    • 3 dl kremfløte
    • Friske bringebær

    Sett ovnen på 125 °C.

    Visp eggehvitene til fast skum, og tilsett halvparten av sukkeret under visping. Tilsett resten av sukkeret og vaniljesukkeret etter 5 minutter, og visp deretter videre i 5 minutter til.

    Rør inn maisennamelet og eddiken. Hell ut røren på et bakepapir. Stek kaken i ovnen i ca. 1 1/2 time. Den skal være seig i midten. Slå av ovnen, men ikke ta ut platen.

    Lag bringebærcurden. Press bringebærene gjennom en finmasket sil. Visp egget og rør det inn i bringebærene. Hell blandingen gjennom en finmasket sil ned i en tykkbunnet kasserolle. Tilsett syltesukker, og la småkoke under omrøring i 2–3 minutter.

    Ta kasserollen fra platen, og tilsett smøret. Sett kasserollen i en skål med kaldt vann, og visp med elektrisk visp til bringebærcurden er avkjølt. Hell den over i et rent glass, og sett den til kjøling i kjøleskapet.

    Visp kremfløten luftig. Legg pavlovaen på et fat, og ha over kremen. Legg på bringebærcurden med skje, og strø over ferske bær.

    Oppskriften er utarbeidet av

    Dansukker