Petit choux

ca. 25–30 stk. 1 time
Petit choux er franske, kremfylte små bakverk. De setter en ekstra luksuriøs spiss på ettermiddagskaffen. Varier smakene på petit choux-kakene med hjemmelaget tindvedsyltetøy eller ulike curds.
Petit choux
(0)

  • 5 egg
  • 1 klype salt
  • 1 1/4 dl vann
  • 1 1/4 dl melk
  • 1 ss Dansukker Sukker
  • 125 g smør
  • 2 1/2 dl hvetemel
  • Dansukker Perlesukker

Pynt

Sett ovnen på 200 °C. Visp sammen eggene og saltet. Varm vann, melk, sukker og smør på svak varme i en kasserolle.

Ta kasserollen av varmen og sikt inn melet i væsken. Rør rundt med en tresleiv og sett kasserollen tilbake på platen.

Rør til røren slipper kantene og begynner å bli blank. Hell over i en bolle og bland inn eggeblandingen litt etter litt. Ikke bruk hele blandingen hvis røren virker for løs. Den skal være tykk nok til å kunne sprøytes.

Rør om til konsistensen føles kremet. Hell røren i en sprøytepose med valgfri tut, og sprøyt ut topper med ca. 3 cm diameter i god avstand til hverandre på et bakepapirkledd brett.

Strø over perlesukkeret og stek i nedre del av ovnen i 17–20 minutter. De skal ha en fin brunfarge.

Slå av ovnen og plasser en tresleiv mellom luken og ovnen for å slippe ut dampen gjennom en liten glipe. La petit choux-kakene få stå og tørke i ca. 5 minutter. La dem deretter avkjøle seg på rist.

Skjær et lokk av hver petit choux. Visp og sprøyt krem på underdelen, legg på litt curd eller syltetøy og legg over lokket. Smaker best samme dag.