Porsjonsostekake med bringebærtopp

4 porsjoner
Porsjonsostekake med bringebærtopp
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

  • 100 g knuste digestivekjeks
  • 1/2 dl Dansukker Brun Farin
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1/2 dl hakkede hasselnøtter, kan sløyfes
  • 75 g smeltet smør eller margarin

Fyll

  • 3 plater gelatin
  • 3 dl kremfløte
  • 1/2 dl tropisk nektar
  • 1 dl Dansukker Sukker
  • 1 dl kesam/kvarg eller kremost

Pynt

  • 4 dl bringebær
  • 2 dl vann
  • 1/2 sitron, saften
  • 1/4 dl Dansukker Sukker
  • 3 plater gelatin

Bland sammen ingrediensene til bunnen og trykk ut former. Sett dem i kjøleskap for å stivne.

Legg gelatinplatene til fyllet i bløt i rikelig med kaldt vann i 5 minutter. Bland kremfløte, nektar og sukker i en kjele og kok opp. Ta opp gelatinbladene av vannet og ha dem i den varme blandingen. La det avkjøles en del før kesam blandes i. Bre fyllet utover i formene, og sett dem i kjøleskap for å stivne.

Legg gelatinplatene til pynten i bløt i rikelig med kaldt vann i 5 minutter. Bland vann, sukker og sitronsaft i en kjele og kok opp. Ta kjelen av platen og rør inn gelatinplatene. Sett det til side for avkjøling. Fordel bringebærene på fyllet i formene. Hell på den nå avkjølte geleen. Sett dem i kjøleskap for å stivne.

Bringebærene kan byttes ut med jordbær eller blåbær.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker