Portergryte - Oppskrifter

Portergryte

4 porsjoner
Portergryte
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

300 g sjalottløk
2 ss olje
1/2 dl (30 g) mel
1/2 ts salt
1 knivsodd pepper
800 g magert, renskåret oksekjøtt i terninger
2 ss olje
1 flaske porter
1 oksebuljongterning
1 ss dijonsennep
2 ss Brun Farin
1 ss frisk timian
ev. hakket persille til pynt

1. Skrell sjalottløken, og sauter den i olje til den får farge. Ta den opp.

2. Ha mel, salt og pepper i en plastpose. Ha kjøttbitene i, og rist godt. Brun kjøttet i resten av oljen i to omganger. Til andre omgang tilsettes ytterligere 2 ss olje.

3. Når kjøttet er brunet, tilsettes løk, porter og buljongterningen. La det koke i 5 min.

4. Rør i sennep, brun farin og timian. La det småkoke under lokk i ca. 1 time, til kjøttet er mørt.

5. Pynt ev. med hakket persille. Kan serveres med potetmos eller brød.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

;