Posjert egg med asparges og laks på salatseng

4 porsjoner
Posjert egg med asparges og laks på salatseng
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

4 egg
1/2 ts salt
1 ts hvitvinseddik
200 g grønn asparges
200 g varmrøkt laks
100 g salat etter eget valg

Saus
1 egg
1 ss dijonsennep
1 hvitløksfedd
1 ss Dansukker Lys Sirup
1 ss hvitvinseddik
1 ss kyllingfond
2 ss revet ost
2 dl rapsolje

Fyll en stor gryte med vann. Tilsett salt og eddik. Varm vannet til det småkoker. Knekk et egg på en asjett, og slipp egget forsiktig ned i det småkokende vannet. Kok i 4 minutter, da er eggeplommen kremete. Hvis du vil ha en fastere eller mer flytende plomme, økes eller reduseres koketiden med 1 minutt. Legg egget på husholdningspapir, slik at vannet absorberes. Gjenta til alle eggene er posjerte.

Gi aspargesen et raskt oppkok. Ta kasserollen fra platen, og la den stå i 2–3 minutter.

Ha alt utenom oljen til sausen i en blender, og miks til alt er blandet. Drypp i oljen i små porsjoner, og kjør til en jevn saus.

Fordel salaten på fire tallerkener. Fordel aspargesen og laksen på salaten. Legg et egg på hver tallerken, og server med saus og brød til.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker